UdangLipan. Powered by Blogger.

Tuesday, February 22, 2011

Jangan Sampai Kena Saman


Hmmm... ada tak isteri yang keluar rumah... berpeluk siap bergambar dengan lelaki lain (tak kira hensem ker tak hensem) berlakon baik depan suami (tak sedar musibah makin dekat) sedangkan anak dan rumah seperti terbiar.

Suami hanya bertindak sebagai seorang suami sedangkan isteri bergayut di telefon dengan pacarnya. Apa hukumnya siapa tahu?

Peringatan kepada anda jangan telefon/bergayut dengan rakan anda yang sudah berumahtangga apa lagi ada anak selepas jam 10 malam atau lewat pun 12malam. Kerana banyak sebabnya selain menganggu pasangan suami isteri (tak kira sahabat lama atau baru).

Jika anda rakan lelaki atau wanita JANGAN buat macam tu sebab selain menganggu mereka tidur anda sebenarnya membuat kesalahan besar. Walaupun si suami atau si isteri cakap tak mengapa anda MESTI menolak pelawaan anda untuk bergayut termasuk SMS/chit chat dengan handphone.

SILAP haribulan gangguan anda (mungkin bagi anda tak menganggu) pasangan yang terganggu akan menyaman anda. Pasti anda kalah dan kena bayar SAMAN itu sebab bukti panggilan dan hubungan anda seperti waktu jam minit serta tarikh merupakan bukti yang boleh ditunjukkan dalam mahkamah.

Jadi berhati-hatilah dan berwaspada dalam setiap perhubungan rumahtangga.

1 comments:

Post a Comment

Sukahati hangpa nak tulih apa pun, Jangan dok maki hamun mencarut cukuplah, hangpa semua dah besaq panjang takan nak kena ajaq kot, boleh pikiaq kot nooo...

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP