UdangLipan. Powered by Blogger.

Tuesday, January 10, 2012

Perlukah Ada Simpati Pada Saiful?

"Persoalannya, apa motif beliau bertemu mereka?. Saya risau Saiful akan diancam dan bakal menjadi seperti Altantunya Shaariibuu sekiranya dia mendedahkan rahsia ini. Rakyat perlu tahu motif sebenar, sedangkan Saiful ternyata tidak diliwat oleh sesiapa", kata Dato' Fauzi ketika dihubungi krew PDO siang tadi.

"Kenapa mereka tidak halang Saiful ketika itu?. Kenapa biarkan anak muda itu membuat laporan palsu tentang kes ini?" kata beliau lagi.


Perlukah ada simpati kepada manusia sebegini?
Sendiri buat sendiri tanggunglah, mengapa pula kita perlu gusar akan keselamatan dirinya. Dia sendiri dengan rela menempah Keranda dan korek lubang kubur, biarlah dia terjun ke sana.

Hatta kalau dia nak terjun bangunan tinggi sekalipun mampuih pi kat dialah. Itu antara dia dengan tuhan. Dosa dia memfitnah sesama manusia lagu mana pula?

Tak perlulah nak berbicara soal budak ni, lebih baik serahkan kepada urusan di Mashyar nanti. Biarlah Allah Hakim MAHA Adil yang tentukan. Lagipun budak ni dah bersumpah laknat kononnya, maka biarlah Allah sahaja yang melaknat beliau.

Nauzubillah....

0 comments:

Post a Comment

Sukahati hangpa nak tulih apa pun, Jangan dok maki hamun mencarut cukuplah, hangpa semua dah besaq panjang takan nak kena ajaq kot, boleh pikiaq kot nooo...

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP