UdangLipan. Powered by Blogger.

Monday, May 25, 2009

Jawapan Isu Majikan Tidak Benarkan Solat.


Berkaitan dengan isu majikan tidak membenarkan solat, ini adalah jawapan yang diberikan oleh saudara Izlan yang mendakwa beliau adalah kawan kepada si pengadu yang bekerja dengan Syarikat tersebut. Hampa baca jat bawah tu;
Izlan said...
Saya rakan kepada En Saiful dalam memo tu. FYI, syarikat ni memang saja cari pasal. Waktu rehat lunch rakan saya tu 12-1pm. So memang tak sempat nak tunggu zohor. Selepas keluar memo tu, dia telahpun mohon utk tukar waktu lunch ke pukul 1, dan boss membenarkan.

Tapi bila dia mohon kunci surau (ya, surau dikunci. Kunci dipegang pengurusan), pada waktu lunch, dia tetap tidak dibenarkan solat, kunci tak diberi, dengan jawapan, "You tak payah sembahyang".Memang ada kes staf salahguna waktu solat, tapi dlm kes ni, pengurusan MPE tu laa yang memang cari pasal. (posted on May 24, 2009 3:54 PM)

Cheq tak mau komen banyak, eloklak jika pihak berkenaan bertindak dalam hal ini.

0 comments:

Post a Comment

Sukahati hangpa nak tulih apa pun, Jangan dok maki hamun mencarut cukuplah, hangpa semua dah besaq panjang takan nak kena ajaq kot, boleh pikiaq kot nooo...

Subscribe to updates

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP